Even voorstellen

Na een fijne jeugd in Apeldoorn, verhuis ik op mijn 18e naar Rotterdam om te studeren aan de dansacademie van Codarts. Ik vind het heerlijk om elke dag bezig te zijn met dans en muziek. Na het afronden van deze studie (2011), ga ik voor een half jaar op een avontuurlijke solo reis door Zuid Oost Azië. Wat een bijzondere, leerzame en confronterende tijd. Bij terugkomst start ik met veel enthousiasme en energie aan mijn carrière als danser en docent, tot ik twee jaar later overspannen thuis kom te zitten. In deze periode maak ik voor het eerst kennis met mindfulness en bodyscans. Een coachingstraject helpt me inzicht te krijgen in een aantal overtuigingen en patronen die bijdroegen dat het even niet meer ging. Ik pas een aantal belangrijke overtuigingen over hoe ik in het leven sta aan en ervaar hierdoor zoveel meer innerlijke vrijheid, dat gun ik ieder ander mens.

Tijdens mijn studie was ik al in aanraking gekomen met yoga en gedurende de werkjaren die volgen groeit mijn practice gaandeweg van 'een fijne ondersteuning als danser' naar een onderdeel van mijn dagelijks leven. Tijdens een tweede solo reis (ditmaal door Centraal-Amerika) ervaar ik de verbindende kracht van yoga. Het brengt me verbinding met mezelf, in contact met gelijkgestemden en rust te midden van zo'n toch wel weer spannende onderneming.
Inmiddels ben ik Vinyasa Flow, Yin Yoga en Zwangerschapyoga docent en opgeleid om vrouwencirkels en cacao ceremonies te organiseren.

Anderen zullen me omschrijven als een toegankelijke, 'down to earth' yoga docent. Mijn lessen kenmerken zich door heldere instructies die gericht zijn op het vinden van de specifieke houdingen die op dat moment passen bij jouw fysieke/mentale mogelijkheden. Ze zijn zorgvuldig opgebouwd en vloeien op het moment mee met de behoefte van de groep. Ik bied in de les een fijne balans tussen inspanning en ontspanning.

De afgelopen jaren heb ik me ook meer verdiept in mindfulness, (boeddhistische) meditatie en holistisch coaching. Alles wat ik hierin leer over mezelf en anderen, breng ik mee in mijn lessen en mijn coachingssessies.